Over Curacao

64_tmbCuracao staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden. U kunt er heerlijk luieren onder een palmboom of de mooie onderwaterwereld ontdekken terwijl u snorkelt of duikt. Naast zon, zee en strand kent het eiland ook een schitterende natuur, rijke historie en boeiende cultuur. En uitstekende restaurants voor zowel vis- als vleesliefhebbers, voor elk budget wat wils. Of u nu lekker wil luieren of actief wilt zijn: Curacao heeft voor iedereen iets te bieden.


Klimaat
66_tmbDe zon schijnt er vrijwel altijd en het is het hele jaar mooi weer, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden. U kunt er heerlijk snorkelen of duiken in het heldere blauwe water. En, bijna iedereen spreekt er Nederlands! Een stukje Nederland in de tropen.


Duiken en snorkelen
Het zeewater in Curacao is helder en heeft het hele jaar een zeer aangename temperatuur. U vindt er prachtige tropische vissen, zoals de papagaaivis of het koffervisje. Ook roggen en zeeschildpadden kunt u zomaar tegenkomen! Haal uw duikbrevet bij een van de vele duikscholen, zoals bijvoorbeeld Lions Dive. Deze bevindt zich op nog geen 5 minuten afstand van Casa Bon Bini. En breng ook absoluut een bezoek aan het koraalrif van Playa Porto Mari.


Zwemmen met dolfijnen
In het bekende Seaquarium, slechts 5 minuten van Casa Bon Bini, staat u oog in oog met robben, zeeschildpadden en dolfijnen. U kunt er zwemmen met dolfijnen in een natuurlijke omgeving. Een absolute aanrader!


Geografie
De natuur op Curacao is prachtig. De zuidkust van het eiland staat bekend om de talrijke baaien met schitterende stranden. Vooral op Banda Bou (de westkant van het eiland) vindt u de mooiste, ongerepte stranden, zoals Grote Knip of Playa Kalki. De noordkust is ruig. Breng een bezoek aan National Park Sete Boca. Het binnenland is heuvelachtig, met veel cactussen. In het Christoffel Park kunt u een jeepsafari maken, een wandeling of de Christoffelberg beklimmen.


Cultuur & evenementen
Op cultureel gebied heeft Curacao veel te bieden. Het musem Kura Holanda in Willemstad vertelt u over de koloniale geschiedenis van het eiland. Breng een bezoek aan een van de vele gerestaureerde landhuizen. Ook zijn er veel evenementen zoals het Carnaval in februari en de Curacao Regatta, een internationaal zeilevenement in januari.